tirsdag 9. november 2010

I dag kom jeg på skolen litt på ti for å lage frokost, som alltid. Og mens jeg sto der, trøtt og fraværende og rørte i grøten min, begynner kaoset!
Kaffetrakteren ved siden av meg - som er en relativt stor "bedriftstrakter" - begynte å spy ut kaffegrutlava! Det rant, sprutet, tøt alle veier - og hva i all verden gjør man med en illsint, kaffesprutende trakter?
Vi var fem stykker på kjøkkenet, og alle fem var like lite praktiske. Frøydis klarte tilslutt å klemme på stoppknappen, og deretter måtte store deler av venstre kjøkkendel vaskes.
Det viste seg å være noe feil på filtret, noe Ellen fikset senere på dagen med litt hønsenetting.
Det skal likevel sies at nyheten om at morgenkaffen måtte vente på seg, ble tatt særlig godt i mot. Elevene på Strykejernet drikker helt ufattelige mengder kaffe, og den første skolekaffen er særdeles viktig for gode resultater.

I går var det altså Blåmandag, noe som sier ny treukersperiode. Denne perioden skal jeg ha rektoren min, Thorleif, i kreative strategier. Vi har hatt to dager med han nå, og det kommer til å bli en sjukt kurs!
Det handler mye om psykologi, utvide tanker, sette ord på: HVA ER KREATIVITET.
Thorleif er en mann på rundt 67, ung i hodet og ekstremt kvass i munnen. Det han sier må ikke tas personlig, men brukes.
Når det gjelder det psykologiske har vi hatt noen tegne"leker" hvor vi får beskjed om bla:
Tegn et tre, fjell, et hus, en drage, en slage, en sol og et vann. Vi gjorde så, og etter han har sett på dem sier han:
Dragen symboliserer moren deres, solen faren, vannet kjærlighet, fjellene ambisjoner, slangen sex, treet vekst, huset ego. Min tegning var et stort hus, et stort tre med en stoor slange i. Masse fjell i bakgrunnen, et liite vann og en drage og en sol på hver side.
I går delte i arket vårt i tre og tegnet tre dyr med tre egenskaper på hver. Tilslutt fikk vi vite at dyret i første rute var slik andre så oss, andre rute var slik vi så oss selv og siste var slik vi var.
Hos meg ble det da: Rotte, slu og slem, giraffe, sløv og spesiell og katt, overlegen, vanskelig og egenrådig.
Godt å høre pene ting om seg selv.

Nå driver vi med en sær oppgave, som skal utfordre oss på det kreative og det tankemessige. Det kan minne om en designoppgave i utforming. Vi skulle tegne 30 krukker fortfort, legge dem ut, velge én. Tegne 30 nye utgaver av den, velge én. Denne skal vi uttrykke på mange måter, tenke hva slags materiale vi vi lha den i - for dette er liksom opptaksoppgaven til Akademiet.
Videre får vi se hva den blir til.

Thorleif driller oss mye i andre ting, som snartenkthet. Han kan snakke om å få ubehagelige spørsmål fra komitéen på Akademiet, og plutselig slenge ut: "Er du lesbisk". Nå gjelder det å svare bra, hvis ikke får du høre at du er treig og kjedelig.

Alt i alt er jeg veldig interessert i å se hvordan dette kurset går, men gleder meg også til et som Monica har. Hun er performance-, maler-, og videokunster og har sitt vanlige performance og ut-av-deg-selv-kurs. Fantastisk. Jeg kom inn i Lillesal i går, hvor de hadde hatt første kursdag. Veggene som ellers var svarte, var malt i kaotisk hvitt, gulvet var i alle mulige farger.

Juleutstillingen er på vei opp. Den er kjempestor, og mange på skolen selger bilder under sommer-og juleutstillingene. Det er litt skummelt, men jeg gleder meg litt siden ideen min nå er i boks. Eller.. litt i boks. Åpen boks.

For alle som er interesserte har to jenter på skolen utstilling i helga. Den heter "KJØTT" og består av nesten 60 bilder. Ikke alle handler om kjøtt, man mange gjør. Åpningen er på fredag 18 - sent, og 12-18 resten av helgen.

Dagens sitat(er):
Thomas:
"... Det er noe med arbeidsmoralen til horer"
Tommy

snx az

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar