søndag 11. juli 2010

Feil vei?

Elo!
I skrivende stund sitter Anne og jeg svette og ekle (enda det kun er timer siden siste dusjen) hos Barbra i Italia, Verona. Det var denne damen vi motte i Lubeck, og plutselig var vi hos henne.Reisen hit var ikke saa enkel som vi hadde planlagt, desverre.

Den andre dagen i Praha var vi ute av doren klokken 10, og trasket ned paa den lokale buss,-tog,- og metrostasjonen for aa skaffe billett ned til sentrum. Etter en del "Metroooo autoomaat?" peking, feilgaaing og forvirring, endte vi opp hos en sot mann i en luke som fikset det meste. Vi lop til toget, og fant ut at naar de togene kjorer inn i lange tuneller, settes det ikke paa lys. I rundt 20 sekunder satt vi i beeekmorke.Vi gikk rundt i Praha, mens vi provde aa folge en reisehaandbok vi fikk fra en nordmann dagen for.

Vi planla aa dra med metroen til jodekvartalet, og det gjorde vi (trodde vi). Vi kjorte feil vei, og kjorte tilbake. Etter mye her og der og pek og staahei kom vi faktisk fram. Jodekvartalet viste seg aa bestaa av ko og andre turister, saa vi ruslet bedagelig vekk fra det omraadet. Saa lett var det uheldigvis ikke. Veien vi valgte aa gaa, viste seg aa fore til stroket med Prada, Gucci og andre stilige butikker. Her passet vi saa asbolutt ikke inn!

Tilslutt havnet vi i en sidegate hvor det la et museum kalt "SEX MACHINES MUSEUM". Yes please. Der var det veldig mye rart. Fra rumpehullutvidere (disse var jaaaevlig store!), til sexstillingsstoler fra 1700-tallet (saa klart med multitaskingfunksjon - tre stykker!) og pornofilmer fra 1926.

Utpaa dagen satte vi oss ned paa et utested og tenkte at "naa fikk vi finne ut hvor vi faktisk var! Og kanskje komme oss til gamlebyen". Det viste seg at vi hadde vaert innom gamlebyen to ganger uten aa vite det! I tillegg hadde vi gaatt i en lekker firkant/sirkel, men vi fant da mye fint, da.
I en gate fant jeg ut at jeg ville prove noen sko. Mine stakkars Converse gaar snart ikke lenger, og derfor trasket vi inn paa en skobutikk. Jeg angret med en gang. Vi luktet vondt, gikk med mokkete klaer, hadde fett haar og gud-vet-hva-annet. Butikkdamene saa paa oss, jeg ba om en sko, men for jeg hadde faatt den, gikk vi.
Det som faktisk var litt morsomt var da vi gikk innom et stort parfymeri i hovedgaten. Anne skulle se etter sin favorittparfyme som de ikke selger i Norge. Der trasket vi inn (folte meg nesten som en uteligger), og jeg naermest folte blikkene fra de som jobbet der. Etter deres mening passet vi ikke inn der (personlig er jeg vel ganske enig), og de fulgte etter oss. De byttet faktisk paa aa folge etter. Det morsomme var da Anne kjopte en av de dyreste parfymene de hadde, og vi travet ut igjen. Jeg tror de klodde seg litt i hodet.

Toget vaart denne kvelden skulle gaa 00:37 (starter med alle tidspunktene igjeen, jeg!), men litt paa tolv kommer det opp paa skjermen "DELAYED: 110 min."Vi trodde vi skulle do litt paa oss. Nevnte jeg forresten at det var samme selskapet som skuulle ha kjort oss fra Berlin til Praha?Etter 120 min. venting kom faktisk toget, og vi praktisk talt veltet inn. Den eneste kupeen som var ledig inneholdt en rar mann fra Berlin to to danske jenter. Her er det interessante. Den ene jenta (som ikke var noen lettvekter, men for all del ikke tjukk!) hadde lagt seg paa den ene bagasjehylla oppved taket, og venninna hennes tok alle de tre andre setene paa ene raden. Det fortsatte hun med selv etter at Anne tok opp det ene setet.Vi sovnet, og vaaknet av at toget sto stille. Det hadde det gjort i ca to timer, og de regnet med (hor paa order "regnet") at de skulle kjore videre etter en time til. De danske jentene vaaknet og viste seg aa vaere ganske snerpete og ha daarlig aura. De spredte en kjip tone i den lille, varme, klamme kupeen (beklager at jeg ikke har noen "dutt" over e'en, finner ikke alt her).

Etter en stund finner Anne og jeg ut at toget vi sitter paa, ikke drar til Wien likevel! Dette hadde Anne faktisk sjekket ut paa en infoskranke dagen for, og vi ble ganske oppgitte. Derfor hoppet vi av i Bratislava, Slovakia. Jeg haaper ikke at det stedet vi endte opp paa, var hovedbanestasjonen! Det var ingenting der, og vi ble ganske fnisete. Heldigvis gikk det et tog til Wien en time etter at vi kom.

Wien var bare kaos, saa jeg sier ikke saa mye om den. Folk var ikke spesielt vennlige, men unntak av to-tre personer. Personer med serviceyrker var de verste!Det kjipeste var at alle togene vi skulle ha tatt til Innsbruck og saa Verona naa hadde gaatt (pga det stygge toget vaart!), saa naa maatte vi betale 200 kr ekstra for aa komme til Verona.

Mens vi ventet paa toget kom det en svett og litt ekkel mann. Han satte seg ved siden av oss, og etter en stund begynte han aa snakke. Han snakket mest til oss, for svare verken kunne vi eller rakk vi. Vi klarte aa skjònne at han var fra Polen, hadde bodd i Hellas, oog.. at han snakket om okomomi osv. Plutselig reiste han seg, kjopte to Sprite til oss, og fortsatte med snakkingen. Etter en stund kysset han Anne paa kinnet mens hans storkoste seg. Mens minuttene gikk strok han, og ble ganske irriterende. Han snakket om noe hotell i Hellas og lignende. Det endte med - etter maasse masing, at jeg ga han nummeret mitt. Bare med et ekstra tall paa slutten. Men det vet jo ikke han!

Paa toget delte vi kupee med et par, dama var fra Malaysia og mannen fra et sted i Afrika vi aldri fikk med oss. Vi hadde sittet og pratet i noen minutter da mannen plutselig ser paa Anne og sier: "Du har aldri sittet i kupee med en svart mann fòr, har du?"Vi ble jo ganske overrasket og skjonte jo ikke noe. Det viste seg at han mente at Anne hadde sett paa dem paa et maate som gjorde at hun var usikker paa morke mennesker. Jeg var helt himmelfallen! Vi fortsatte samtalen, og de var veldig hyggelige mennesker som hadde sett mye rart.

Jaa, naa er vi som sagt i Italia. Barbra kan ikke saerlig mye engelsk, saa samtalene vaare er hipp som happ. Jeg tror vi skal dra til broren hennes ved Gardasjoen naa i kveld, men litt usikker. Vi faar se!Neste gang er vi nok i Frankrike!(jeg har forresten aldri tid til aa se over det jeg skriver, saa daarlige setninger og feilerrr faar bare folge med!)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar